De stunder som ägnas åt att koppla av, speciellt mitt i en trist dag, kan ibland hjälpa en med att inse hur verkligheten egentligen ser ut. Ibland, bara ibland, under en tiondels sekund känns det som att man äntligen insett det som man under såå långt tid strävat efter att förstå… Ibland känns det underbart men ibland värdelöst.
 
Detta är ingenting mer än ett påminnelse till mig själv: En klok person är EGENTLIGEN en person som tänker klokt och  har även kloka handlingar. Kom ihåg att även en klok person har begått dumma handlingar, handlingar vars påverkan utrycker sig i form av klokhet i mannens handlingar idag.
 
Vem som helst kan tänka vettigt! Speciellt här i Sverige, landet där allt vad man hör och ser är veteskapligt trovärdigt, där individer lär sig att ta livet med en nypa salt från och med tiden de födds. Här ska rätt vara rätt.
Men alltså... det finns ju ändå fler dumma människor i det svenska samhället som det finns hårstrån på mitt huvud.. Vad är det som gör de kloka så klok, och de mindre kloka så dum? jo det är sättet vi hanterar saker och ting. Det är endast vid dessa tillfällen som ens riktiga JAG synliggörs. Du är dig själv som mest när du är arg, nervös, och känslomässigt ostabil. Du är dig själv som mest när du tror du är ensam i rummet. Du är dig själv som mest i tuffa lägen… ’
(notera att jag med ordet klok inte menar hur bra du är i skolan, utan mest hur pass bra du hanterar saker och din tankesätt)
 
Tänk på det… Är du verkligen den personen som alla andra tror du är? Är du lika äkta och pålitlig som dina vänner tror du är? Har du verkligen den attityden som alla andra tror du har, i alla lägen?
Kanske har du inte svaren på mer än hälften av dessa frågor.. Kanske vet du det inte själv än… 
Svaret på alla dessa frågor får du när du själv varit med i dessa omständigheter och sett hur du naturligt hanterar varje situation! Det är så man lär känna sig själv och på så sett får se vilken person samhället och omständigheter har uppfostrat dig till.
Om det visar sig att du inte är den personen alla andra, och även dig själv trodde du var (om det visa sig att du är en sämre individ)… så är det ett täcke på att du har saker att jobba på. Det är bevis på att du kan bli klokare.. och efter att ha insett det så är du redan halv vägs!
 
även de klokaste bland individer har begått dumma handlingar.., många gånger.
 
Ha dee.